onsdag 25 januari 2012

Politikerförakt

I princip dagligen hör eller läser jag om folk som uttrycker sitt mer eller mindre hätska förakt för politiker. Det vet vi ju alla hur "dom" är och de är ju inte som vi andra fullt normala människor, eller hur!?

Idag har vi haft samtal med politikerna i Barn- och utbildningsnämnden om våra kvalitetsredovisningar. Som vanligt var de lite olika mycket pålästa, som vanligt ställde de en mängd olika frågor och som vanligt försökte vi rektorer och förskolechefer svara på allt efter bästa förmåga.

Och som vanligt tänker jag på att vi ska värna om och stötta våra politiker som ställer en del av sin tid till samhällets förfogande så att vi ska kunna behålla den demokrati som vi byggt upp under lång, lång tid. De har ett oerhört otacksamt jobb där många tar sig friheten att klandra dem så fort de kommer åt, där de ska sätta sig in i mängder av komplicerade ärenden och ta beslut som är hållbara i ett längre perspektiv än vad som oftast är överblickbart.

Summan av dagens kardemumma är att jag vill uppmana dig att stanna upp i tanken nästa gång du tänker nåt om en politiker. För motsatsen till demokrati vill åtminstone inte jag ha!

Inga kommentarer: