måndag 9 januari 2012

Ordningen återställd

Äntligen är det slut på alla lediga dagar som hackat sönder alla försök att få något gjort på jobbet! Nej då, jag skojar faktiskt nu; det har varit skönt med lite extra ledighet men jag känner mig rätt så nöjd med att återgå till ordningen med riktiga arbetsveckor.

Idag har vi haft introduktion för ett relativt stor grupp elever på KomVux, ca 15 nya elever. Noterbart var också att det var ungefär hälften killar, något som definitivt bryter mot den tidigare ordningen. Jag har funderat en del på det där, men vet ännu inte riktigt varför det är mest tjejer som pluggar hos oss. Analys kommer så småningom.

Även på SFI var det ett gäng nybörjare, så egentligen var det nog mest ordning på SärVux där verksamheten rullade igång med lässugna elever efter jullovet.

Skönt att vi är igång igen och nu har vi en spännande vår framför oss. Vuxenutbildningen får nya lagstiftning och nya kursplaner, betyg och allt vad därtill hör, 1 juli. Under våren ska vi förbereda oss för detta, bland annat genom att åka på Skolverkets konferenser men också genom eget arbete i de olika lärargrupperna. Riktigt spännande blir det!

Inga kommentarer: