lördag 11 augusti 2012

Jag vill känna att jag levt mitt liv

Igår var jag på begravning, en bekant som alldeles för tidigt och mycket hastigt gått bort. Stor och bottenlös sorg för familjen, förstås. Att vår vän är borta går fortfarande inte att begripa.

Att säga att jag tycker om att gå på begravning skulle vara fel, det är väl något vi allra helst skulle slippa. Men när jag sitter där i kyrkan och lyssnar till vacker musik och välvalda ord seglar tankarna iväg under kyrkovalvet. Tankar om den person vi just tar farväl av, tankar på familj och andra som mer än någonsin behöver en kram eller ett telefonsamtal för att höra hur det är. Och så tankar om min egen dödlighet och vikten av att ta vara på varje dag.

Å så tänker jag att det är det här som är livet; ena stunden himlastormande lycka och nästa en ändlös sorg, däremellan en "vanlig" vardagslunk. Nu går livet vidare, om än lite annorlunda. Och med mig från gårdagens begravning har jag slutorden ur "Gabriellas sång": "Jag vill känna att jag levt mitt liv". Ta vara på just den här dagen, kära läsare, och säg till någon att just den är viktig för dig!

Lyssna till "Gabriellas sång" ur "Så som i himmelen"

2 kommentarer:

Maria sa...

Älskar den sången! Vi miste en vän alldeles för tidigt för ca. 6 mån. sedan. Jag försöker verkligen att njuta mer av livet efter detta. Vi vet verkligen inget om morgondagen.Tror det är detta också som gjort att jag faktiskt vågat göra en sådan sak som jag gjort, att börja arbeta delvis i Stocklholm. Jag lever mitt liv och bryr mig inte så mycket om vad alla andra tycker.
Stor Kram och Jätte Tack för i lördags! Var så trevligt och avslappnat! Skoj att träffa din trevliga sambo också.//Maria Lindgren

Marie-Louise Ramevik sa...

Ja, Maria, så är det! Och att ni kom hit och hälsade på är också i linje med att inte bara snacka utan göra. Jag vill inte sitta en dag och säga: "Jag skulle ha...". Stor kram till hela familjen!