onsdag 13 juni 2012

Skolavslutning

Idag var det dags för eleverna på Särvux att fira av sina prestationer under våren med skolavslutning. Det vankades bullar, glass och jordgubbar i Furulids gröna oasträdgård. Solen sken så där som bara sommarsolen kan skina och eleverna var på ett lika strålande humör. Sommarsånger sjöngs och sommarhälsningar delades ut, och som pricken över i kröntes alltihop med "Den blomstertid nu kommer".

Diskussionen går emellanåt hög kring skolavslutningarnas vara eller icke vara, inte minst om vad de ska innehålla och vem som får säga vad. Tänk att något så fint som en högtidlig avslutning kan bli så svår att hantera.

För mig handlar det om att eleverna ska få en stund att glädjas åt sina prestationer, en stund för reflektion och avslut, en stund av stolthet och glädje. Hur svårt kan det va? Dagens sommaravslutning var ett lysande exempel på hur enkelt det kan va, och ändå värdigt och lite högtidligt. Jag är stolt över mina elever och min lärare som tillsammans skapade detta. Det är ju för deras skull vi gör det, eller hur!

Inga kommentarer: