fredag 15 juni 2012

Hurra för vår student!

Så här års är det alltid fullt ös i skolans värld. Kurser ska avslutas, betyg sättas och avslutningar genomföras. Rektorer småspringer omkring med ett lyckligt leende och stirrig blick, man vill ju att även avslutet ska bli gott och fint för alla elever.

Inom vuxenutbildning har vi inga uttalade läsperioder, utbildningen ska bedrivas kontinuerligt under året. Det hindrar inte att vi har stoppauser för att fira goda prestationer.

Särvux har redan hunnit fira av sommaren, SFI och Komvux gör det dagen före midsommar. Det är viktigt att ta lite tankepauser emellanåt. Och idag hade vi en säregen tankepausavslutning, en elev tog faktiskt studenten hos oss!

Förmodligen är det första, och kanske sista, gången detta sker på Utbildningscentrum. Lagstiftning förändras och snart blir det svårt att baka in sina gamla betyg i ett nytt slutbetyg. Extra roligt idag, alltså.

Jag kan inte annat än gratulera vår elev Mattias, som slitit hårt för att komplettera sina gamla betyg till detta slutbetyg. Vi hade en enkel ceremoni i köket då betyget överlämnades, så här i efterhand tänker jag att vi skulle haft trumpeter och fanfar. Men några hurrarop fick vi i alla fall till.

Så här kommer en hyllning till: "Bra jobbat, Mattias! Och all lycka med fortsatta studier och arbete. Hurra! Hurra! Hurra!" (Hör du fanfaren nu?!)

Inga kommentarer: