onsdag 3 juli 2013

Är legitimerad!

Idag fick jag mail från Skolverket som meddelade att de beviljat min ansökan om lärarlegitimation. Att detta mail skulle skänka mig sån tillfredsställelse kunde jag aldrig tro, men jag har gått omkring och varit stolt och så där löjligt smånöjd över detta hela dagen!

Jag har inte undervisat sen 1999 men tänkte i våras att det kanske är lika bra att skicka in sin ansökan, legitimationen kanske kan bli användbar i framtiden, man vet ju aldrig. Så jag fixade fram alla papper som behövdes och ansökte. Tänkte, med tanke på vilka svårigheter som varit med legitimationerna, att det är väl klart i höst nån gång. Så jag blev lite överrumplad när mailet kom idag. Och så blev jag glad på ett sätt jag inte förutsett. Det kändes så fint att ha den där legitimationen även om jag i dagsläget inte har någon användning för den.

Min legitimation omfattar ämnena Musik och Historia för grundskolans år 1-9 och gymnasiet, självklart eftersom det är denna ämneskombination jag läst. Men jag har också legitimation i några andra kurser, exempelvis Estetisk kommunikation och Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering. Det blev att reka bland gymnasiets kursplaner för att se vad dessa kurser innebär.

När jag läste kursbeskrivningarna började det kittla riktigt ordentligt i lärartarmen. Jag började omedelbart omsätta texten till möjliga moment och övningar, och jag såg framför mig hur jag och eleverna arbetade oss framåt för att fördjupa våra kunskaper i ämnet. Tänk vad jag kan längta efter lärarjobbet emellanåt. Det är verkligen en skön känsla. Och skulle jag få för mig att återvända till lärarjobbet är ju kusten fri nu när jag har min legitimation. Man ska ju aldrig säga aldrig... :)

Inga kommentarer: