måndag 16 september 2013

Prisbelönt skolmat i Gnesta kommun

För ett antal år sedan nominerade jag Skolrestaurangen på Frejaskolan och dess underbara kock Susanne Gustavsson till Arla Guldkos Matglädjeskola. Glädjen stod högt i tak när de, i stenhård konkurrens, blev en av de 10 finalisterna. Jag fick den stora äran att tillsammans med Susanne och en av hennes medarbetare, Maria Nordin, delta i prisutdelningen på Grand hotell. Silverplakett är verkligen inte att förakta och sen fick vi njuta av nobelmässig mat och underhållning innan vi till sist stupade i supersköna Grand hotell-sängar. Vilket minne för livet!

För ett par år sen var det dags igen för en ny finalplacering och den som får ta del av Susannes kokkonst och hennes glada och inspirerande sätt är inte ett dugg förvånad. På Frejas Skolrestaurang njuter elever och personal av god mat som grund för ett gott lärande.

Som om inte detta vore nog har nu Maria, som idag är köksansvarig på Welandersborgs skola, kommit till final i Årets kock i skolan. Wow!!! Vilket kocklag vi har på Gnestas skolor! Vi som får ta del av era härligheter bugar och bockar. Och oavsett hur många priser och pokaler ni plockar hem vet vi redan att ni är bäst. Kram på er!

Läs om Marias pris här!

Inga kommentarer: